08-04-16

Congolese bond boos op Mbokani na aanslag

Dieumerci Mbokani lijkt het verkorven te hebben bij de nationale ploeg van Congo. De aanvaller miste zijn vlucht naar Congo door de aanslag in Zaventem en besloot dan maar in Europa te blijven, tot grote ergernis van de Congolese bond.

Op 22 maart moest de ex-spits van Anderlecht en Standard het vliegtuig naar Congo nemen vanuit Zaventem voor een interland, maar door de aanslag kon dat niet meer. Mbokani bleef dan maar in Brussel, waardoor hij de dubbele interland tegen Angola miste.

"Dat er problemen waren in de luchthaven gaan we niet ontkennen, maar Cédric Bakambu van Villareal had dezelfde vlucht moeten nemen. Hij koos echter voor een alternatieve vlucht via Charleroi, waarop hij wél op tijd in Kinshasa arriveerde", aldus bondsvoorzitter Constant Omari. "We hebben Mbokani nog gebeld met de nieuwe regeling, maar hij weigerde".

Of er nog een toekomst is voor Mbokani bij de nationale ploeg van Congo? "Denk je dat we hem nog nodig zullen hebben voor de nationale ploeg? Ik verlies liever met gedisciplineerde spelers", besluit Omari.

13:58 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.