07-04-16

Molenbeek zet White Star Bruxelles op straat

White Star Bruxelles is bezig aan een geweldig seizoen: de Brusselaars staan momenteel tweede in tweede klasse en hebben nog altijd zicht op de titel. De club heeft echter ook een gigantisch probleem: de club dreigt zonder stadion te vallen.

White Star speelt sinds 2014 in het Edmond Machtensstadion, maar moet dat stadion sinds 2015 delen met het vernieuwde RWDM. Dat was helemaal niet naar de zin van John Bico, de grote baas van White Star. White Star verzette zich hevig tegen de komst van RWDM, dat in vierde klasse speelt maar een veel grotere aanhang heeft dan White Star – onder andere met pesterijen.

De gemeente Molenbeek is de pesterijen van White Star spuugzat en zou volgens La Capitale het huurcontract met de club stopzetten. Dat kan een gigantisch probleem zijn voor White Star, dat zonder stadion geen kansmaakt op een licentie voor het profvoetbal. Een voorwaarde hiervoor is immers dat de club over een stadion met 8.000 zitplaatsen moet beschikken.

16:08 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.