07-01-16

Charleroi haalt jeugdproduct van Real Madrid

Charleroi heeft met Cristian Benavente een nieuwe middenvelder binnengehaald. De 21-jarige Peruaan komt over van de Engelse tweedeklasser Milton Keynes Dons en tekende een contract voor twee seizoenen met optie bij de Carolo's.

Benavente komt over van Milton Keynes Dons, maar genoot zijn jeugdopleiding bij Real Madrid. De Peruaan speelde van 2002 tot 2013 bij de jeugd van Real Madrid en speelde vervolgens 2,5 seizoenen bij Real Madrid Castilla, het tweede elftal van Real Madrid. Hij speelde ook al 9 interlands voor Peru.

Benavente speelde bij Real Madrid Castilla nog onder Zinédine Zidane, de nieuwe trainer van Real Madrid. "Hij had gehoopt dat ik nog wat bij Real bleef, maar de plaatsjes in het eerste elftal zijn bijzonder duur en vorig seizoen besliste ik andere oorden op te zoeken. Ik ben in ieder geval bijzonder blij met zijn aanstelling. Nadat hij een van de beste spelers ter wereld was, heeft hij nu de kans om te bewijzen dat hij een uitstekende coach kan zijn", vertelt Benavente over zijn ex-trainer.

23:46 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.