31-08-15

Officieel: De Bruyne ruilt Wolfsburg voor Man.City

Het is nu officieel: Kevin De Bruyne is de nieuwste aanwinst van Manchester City. De Rode Duivel tekende een contract voor zes seizoenen bij The Citizens en wordt zo de duurste Belgische speler ooit. Wolfsburg haalde met Julian Draxler wel al meteen een vervanger.

Het hing al weken in de lucht, maar nu is de deal ook officieel: De Bruyne speelt de komende zes seizoenen bij Manchester City. The Citizens telden 74 miljoen euro neer voor de Rode Duivel, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen tot 80 miljoen euro. De Bruyne wordt hiermee de duurste Belgische voetballer aller tijden.

De Bruyne neemt zo na anderhalf seizoen afscheid van Wolfsburg, waar hij zich vorig seizoen tot de assistenkoning van de Bundesliga kroonde. Hij werd in Duitsland verkozen tot Speler van het Jaar.

Julian Draxler
Wolfsburg bleef echter niet bij de pakken zitten en haalde meteen een vervanger voor De Bruyne. Julian Draxler, een 21-jarige Duitse international die de voorbije seizoenen het mooie weer maakte bij Schalke 04, maakt de overstap naar de Duitse vicelandskampioen. Die Wölfe tellen zo'n 35 miljoen euro neer voor Draxler, die ook kon rekenen op interesse van Arsenal en Juventus.

Ismail Azzouzi
Wolfsburg haalde na het vertrek van De Bruyne trouwens ook een nieuwe Belg: de 17-jarige Ismail Azzaoui werd weggeplukt bij Tottenham Hotspur, waar hij sinds 2014 in de jeugd zat. De jonge aanvaller, die voordien zijn jeugdopleiding genoot bij Anderlecht, tekende een contract voor vijf seizoenen bij de club.

17:56 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.