09-07-15

Pirlo trekt naar de Verenigde Staten

Andrea Pirlo gaat de laatste jaren van zijn carrière in de Verenigde Staten doorbrengen. Het ouderdomsdeken van Juventus verkast naar New York City, waar hij een ploegmaat van Frank Lampard en David Villa wordt.

"Mijn emoties in woorden vatten is te moeilijk", verstuurde Pirlo via de sociale media. "Ik wil iedereen bedanken voor de mooie jaren: de voorzitter, maar ook elke persoon die bij Juventus werkt, mijn kameraden van vele veldslagen,... Ik dank ze allemaal. We hebben veel gelachen en af en toe gehuild, maar ik zal deze kleur nooit vergeten. Maar ik dank ook de fans: zij zijn ons blijven steunen, zowel in de mooie tijden als de veel minder mooie tijden".

De 36-jarige middenvelder verlaat zo na twintig jaar de Serie A. Hij speelde sinds 2011 voor Juventus, dat hem toen transfervrij wegplukte bij AC Milan. Pirlo werd zes keer kampioen in de Serie A (vijf keer op rij sinds 2011) en won twee keer de Champions League.

01:41 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.