24-03-15

Madrileense derby in CL-kwartfinales

In Nyon is er geloot voor de kwartfinales van de Champions League. Uit de trommel kwamen er met Atlético-Real de heruitgave van de finale van vorig jaar, net als PSG-Barcelona, Porto-Bayern München en Juventus-Monaco.

Dé blikvanger van de kwartfinales is ongetwijfeld de derby tussen Atlético en Real. Real had ongetwijfeld gehoopt op een andere tegenstander: de Koninklijke speelde dit seizoen al zes keer tegen Atlético en verloor vier keer. De laatste confrontatie eindigde zelfs in een 4-0-nederlaag.

Ook PSG en Barcelona kennen elkaar ongetwijfeld nog: beide clubs namen het in de groepsfases al tegen elkaar op. Barcelona won thuis met 3-1, in Parijs trok PSG aan het langste eind: 3-2.

De overige twee duels zijn Porto-Bayern München en Juventus-Monaco. Yannick Ferreira-Carrasco (Monaco) is de enige actieve Belg die nog in de Champions League, op de geblesseerde Thomas Vermaelen (Barcelona) na.

De volledige loting
Atlético Madrid-Real Madrid (heen 14/04, terug 22/04)
PSG-FC Barcelona (heen 15/04, terug 21/04)

Juventus-AS Monaco (heen 14/04, terug 22/04)
FC Porto-Bayern München (heen 15/04, terug 21/04)

00:07 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.