11-03-15

Ødegaard grijpt naast record Babayaro

Martin Ødegaard zal niet de geschiedenis ingaan als jongste speler ooit in de Champions League. De Deense middenvelder werd niet opgenomen in de selectie van Real Madrid voor de wedstrijd tegen Schalke 04.

Ødegaard heeft de afgelopen weken goed gepresteerd bij Real Madrid Castilla, de tweede ploeg van Real Madrid, maar de 16-jarige Noor kon nog geen speelminuten verzamelen in het eerste elftal. Carlo Ancelotti leek Ødegaard te gaan opnemen in de selectie voor de Champions Leaguewedstrijd tegen Schalke 04, maar gaf uiteindelijk de voorkeur aan Luka Modric, die terugkeert na vier maanden blessureleed.

Het record van de jongste speler ooit in de Champions League staat nog steeds op naam van Celestine Babayaro, die 16 jaar en 86 dagen oud was toen hij het in 1994 met Anderlecht opnam tegen Steaua Boekarest. Wanneer Real Madrid in de kwartfinales zal aantreden, zal Ødegaard ouder zijn dan Babayaro destijds.

19:58 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.