07-03-15

Ex-Anderlecht-spits stopt met voetballen

Seol Ki-kyeon stopt met voetballen. De voormalige Anderlecht-spits hangt op 36-jarige leeftijd zijn schoenen aan de haak en gaat zich toeleggen op het trainerschap.

Seol speelde vier jaar in België: eerst bij Antwerp, later bij Anderlecht. Hij debuteerde in 2000 bij toenmalig eersteklasser Antwerp, waar hij zich met 10 goals in de kijker speelde. De Zuid-Koreaan werd in 2001 op de Bosuil opgepikt door Anderlecht, waar hij in drie seizoenen 18 goals maakte in 72 competitiewedstrijden. Seol werd in 2004 kampioen met Anderlecht.

In 2004 versierde hij een transfer naar de Engelse tweedeklasser Wolverhampton. Later speelde hij nog bij Reading en Fulham in de Premier League, alvorens zijn carrière af te ronden bij het Saoedische Al-Hilal en enkele Zuid-Koreaanse clubs. Seol was 83 keer international en scoorde 19 keer voor Zuid-Korea, waaronder een keer op het WK 2002 in eigen land.

12:54 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.