23-12-14

Cercle Brugge ziet clubicoon naar derde klasse vertrekken

Frederik Boi trekt de deur bij Cercle Brugge definitief achter zich dicht. Het clubmonument was op overschot bij de Vereniging en gaat bij derdeklasser KFC Izegem spelen.

Boi (33) sloot zich op zijn zevende aan bij Cercle Brugge en doorliep er alle jeugdreeksen. Hij maakte in 2000 de overstap naar het eerste elftal van de toenmalige tweedeklasser, maar de echte doorbraak volgde pas in 2003. Sindsdien speelde hij meer dan 250 wedstrijden voor de Vereniging en was hij enorm populair bij de Cercle-supporters.

In 2011 ging hij even voor OH Leuven spelen, maar anderhalf jaar later keerde hij terug naar Cercle. Zijn tweede passage in het Jan Breydelstadion was minder succesvol: onder Lorenzo Staelens kwam hij niet aan spelen toe, onder zijn ex-ploegmaat Arnar Vidarsson evenmin. Boi, wiens contract op het einde van het seizoen afliep, tekende dan maar bij derdeklasser KFC Izegem.

13:53 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.