22-12-14

Courtois is Sportman van het jaar

Sportgala 2014 - Thibaut Courtois als eerste voetballer ooit verkozen tot Sportman van het JaarThibaut Courtois heeft opnieuw een individuele prijs in de wacht gesleept. De doelman werd in De Panne verkozen tot Sportman van het Jaar. Courtois haalde het van David Goffin en Bart Swings.

Courtois kreeg 466 punten, net iets meer dan Goffin (449 punten). Het is de eerste keer dat een voetballer de prijs in de wacht sleept, en bovendien ook de eerste keer dat een ploegsporter hem wint.

Met deze prijs sluit Courtois een fantastisch jaar af. De Rode Duivel won met Atlético Madrid de landstitel en speelde de finale van de Champions League, won de concurrentiestrijd onder de lat bij Chelsea van Petr Cech, haalde de kwartfinales op het WK met de Rode Duivels en won de Trofeo Zamora, de prijs voor de minst gepasseerde doelman van het jaar in Spanje.

Courtois is niet de enige Rode Duivel die in de prijzen viel: Marc Wilmots werd verkozen tot Coach van het jaar, Divock Origi tot Sportbelofte van het jaar en de Rode Duivels werden uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar.

13:41 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.