03-02-10

Anderlecht herdenkt Laurent Verbiest


Bij Anderlecht is Laurent Verbiest gisteren herdacht. Gisteren was het 44 jaar geleden dat de toenmalige verdediger van Anderlecht om het leven kwam in een tragisch auto-ongeluk.

Op 2 februari 1966 haastte Verbiest zich naar huis om naar ManUtd-Benfica te kijken op TV. Maar hij kwam om het leven aan het Kennedy-rondpunt. De hele sportwereld was in choque.

Verbiest kwam op 18-jarige leeftijd van Oostende naar Anderlecht over. Hij speelde er 6 seizoenen en won in 1962, 1964, 1965 en 1966 de landstitel met Anderlecht. In 1965 maakte hij de eerste dubbel (titel+beker) mee uit de paars-witte geschiedenis.

Na 4 (!) wedstrijden te hebben gespeeld bij Anderlecht, werd hij opgeroepen voor de Rode Duivels. Hij verzamelde er 23 caps. Verbist maakte deel uit van het elftal tegen Nederland dat in 1964 dat in de tweede helft uit 11 Anderlecht-spelers bestond. 

13:42 Gepost door wereldvoetbal.skynetblogs.be ; Wij houden de sport spannend in voetbal | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Truitjes Toen ik nog klein was,( ik ben geboren op 25/07/1946 ) ging ik met mijn vader soms naar Anderlecht kijken. Hij was een hevig supporter van Anderlecht Wij konden maar sporadis gaan kijken, want het viel anders te duur uit. Tot op een zekere keer dat Anderlecht tegen Beerschot speelden; de voetballers van ' den Beerschot ' speelden die dag in een gekleurd hemdje met streepjes van wit en paars. Ik vond dat toen zo mooi, dat ik van af die dag ben gaan supporteren voor ' den Beerschot 'Door de jaren heen ben ik toch supporter van Anderlecht geworden. Hun truitjes zijn even mooi. daarom heb ik aan mijn vrouw beloofd dat ik met haar eens ging kijken bij een thuismatch van Anderlecht in de hoofdtribune uitgenodigd door het bestuur met alles er op en er aan. Zij kan zich dat niet voorstellen die buitengewone ambiance mee te maken.Moest dat ooit kunnen gebeuren moeten ze rekening houden met mijn handicap; Ik zit in een rolwagen, kan niet meer rechtstaan en heb botkanker ; Een kwestie van een goede organisatie is welkom. hoop doet leven; Groetjes Jean-Paul

Gepost door: vandervaeren | 04-02-10

De commentaren zijn gesloten.